Tibetské kvasinky 2019

Jak jsem se zmiňoval dříve, tak si vyrábím kyselé mléko z polotučného krabicového mléka pomocí „Tibetských kvasinek“.

Každý, kdo to nějakou dobu dělá, musí řešit, co s kvasinkami, které se v tomto procesu množí a přibývají. Pokud se vyčerpají možnosti, komu tuto štafetu předat dál, tak je lze buď obyčejně vyhodit, nebo dát jako krmení slepicím (kdo je má) nebo je dát v kelímku s vodou do mrazáku.

Tuto metodu skladování na krátkou dobu doporučují i v různých návodech na internetu. Také občas nějaký kelímek s kvasinkami ve vodě uložím do mrazáku a letos, když mně používané kvasinky náhle dožily, tak jsem sáhl do zásob a vyndal kelímek s datem z června roku 2017.

Kvasinky jsem nechal rozmrazit a dal do mléka. Pracují perfektně. Již dříve jsem si všiml, že i po krátkém zmrazení je jejich aktivita lepší.

To jen pro zajímavost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *